sâmbătă, 28 iunie 2008


luni, 23 iunie 2008

Un prieten adevarat!

A învăţat să citească, deşi are numai trei ani

de Maria Huculici Vineri 9 Iulie
A învăţat să citească, deşi are numai trei ani
PRECOCE Este pasionat de tot ce înseamnă tehnică. Poate să citească aproape orice cuvânt, chiar dacă nu ştie ce înseamnă. Ba mai mult, recunoaşte cifrele, pe care le şi citeşte grupat până la cele de ordinul miilor. Face toate acestea la vârsta la care colegii lui de grădiniţă abia reuşesc să coloreze.

Carenţe

În România nu există programe pentru copiii supradotaţi.

Despre particularităţile psihologice ale copiilor supradotaţi, specialiştii spun că aspectul cel mai important este identificarea lor din vreme, pentru ca abilităţile acestora să poată fi cultivate corespunzător. Copiii supradotaţi au nevoi educaţionale speciale, deoarece, având potenţial mai mare, trebuie să fie solicitaţi pe măsură. Este necesar să fie mai mult stimulaţi şi provocaţi educaţional. Dacă nu li se îndeplinesc aceste cerinţe, în mod paradoxal, cu cât sunt mai inteligenţi şi nu sunt stimulaţi, cu atât încep să dezvolte probleme de adaptare, emoţionale, performanţele lor scăzând.


Andrei are doar trei ani şi două luni şi frecventează o grădiniţă din Craiova. Este socotit un mic geniu. De altfel, toţi copiii care merg la grădiniţa “Pinocchio” sunt consideraţi speciali. Andrei P. este însă celebru pentru performanţa de a citi cu uşurinţă la această vârstă. Ileana Brânzan, educatoarea băieţelului, este nevoită, în sensul bun al cuvântului, să găsească în fiecare zi noi metode pentru a-l “linişti” pe micuţ. “Învaţă prea repede. Poate stoca şi prelucra informaţii la un nivel inaccesibil copiilor obişnuiţi. Absolut tot ce învăţăm în clasă la sfârşitul lecţiei Andrei ştie. A trebuit să mă adaptez la nivelul lui. La început, nu găseam metode pentru a-l linişti, însă a venit mama lui, care mi-a spus că băieţelul se plictiseşte repede pentru că el ştie deja ce se învaţă la grădiniţă. Vă spun sincer că, în 32 de ani, câţi am în această meserie, nu am întâlnit un asemenea copil”, a afirmat educatoarea.
Curioşi, am stat de vorbă cu Andrei. Băiatul nu s-a dezlipit de educatoare, dar a acceptat să ne povestească despre preocupările lui: “Îmi place calculatorul şi televizorul şi-mi mai place să citesc SMS-uri de la tati, pe care le şterg. A!.... Îmi place şi sportul. Fug prin casă, când încolo, când încoace”, ni s-a destăinuit Andrei, care ne-a şi arătat cum face el sport. Ne-a spus că îl atrage tare mult beculeţul galben de la monitorul computerului şi că vrea să ajungă împărat, pentru că în acest mod nu va mai permite copiilor mari să îi supere pe cei mici. O iubeşte tare mult pe “doamna de la grădi” şi nu se dezlipeşte de ea nici o clipă. Părinţii lui Andrei sunt directori la firme importante din oraş. Despre fiul lor spun că şi-au dorit să fie un copil normal, care să îşi vadă de copilărie şi să înveţe la şcoală ca toţi ceilalţi. Asta nu înseamnă, însă, că nu sunt mândri de micul lor geniu. “Este un copil ca oricare. Într-adevăr, are anumite performanţe pe care ceilalţi copii la un loc nu le au. Chiar îmi spunea, ieri, bunicul, care este profesor, că se comportă ca un elev de clasa a II-a. Pe la doi ani ştia tot alfabetul şi cifrele până la zece. I-am făcut cadou un laptop bilingv pentru copii şi a învăţat singur alfabetul cu litere mici şi litere mari. Dar să ştiţi că am ţinut să înveţe la şcoală. Nu l-am chinuit noi acasă să înveţe ceva în plus. Am considerat că este mult mai bine pentru el să treacă prin fiecare etapă a vieţii”, ne-a mărturisit Steluţa, mama micuţului. Aceasta ne-a mai spus că şi-ar dori ca Andrei să fie puţin mai sociabil, deoarece a constatat că singurul lui prieten este calculatorul.


duminică, 15 iunie 2008

Intalniri cu copiii supradotati la Salonul National de Psihologie


In acest an, `Centrul de evaluare si art-terapie pentru copii` din cadrul Salonului de Psihologie este realizat cu sprijinul IRSCA Gifted Education, organizatie nationala care promoveaza educatia de excelenta si sprijina copiii supradotati.
In fiecare zi, de joia viitoare si pana duminica, la Centrul dedicat copiilor din cadrul Salonului de Psihologie veti avea ocazia sa intalniti si sa discutati cu copii speciali, ale caror abilitati depasesc media.
Mai jos va prezentam cine sunt si prin ce se remarca acesti copii deosebiti, pe care ii puteti intalni personal la Salonul de Psihologie din acest an:

ANDREEA IULIANA TINT

Scriitoare in limba engleza la 14 ani, Andreea este o tanara cu o creativitate literara si abilitati ligvistice iesite din comun. Concursul National Winners, Limba Engleza si Cultura Generala si in 2007, Premiul national Prima Verba pentru proza.

Diploma de excelenta in domeniul creatiei literare. Membra a cenaclului `Sagetatorul` condus de Prof. Dr. Tudor Opris. Are carti publicate la editura Criterion Publishing si Mihai Eminescu (volumele I si II, Calatorind in timp; Ancient times - Vremuri Stravechi) si lucreaza in prezent la un volum de aventuri in limba engleza.

Andreea viseaza sa fie citita in toate limbile pamantului. Nimeni nu o poate opri. Daca vrei sa afli cat de usor sau greu se atinge succesul la varsta de 14 ani, vino sa afli direct de la protagonista.
Vineri, 20 iunie, ora 15 pm.
Stand: EDUGATE

ANDREI SERBAN  are un talent innascut pentru modelare, pentru pictura (in ulei, pictura pe icoane), pentru toate artele plasticeANDREI SERBAN

http://www.supradotati.ro/andrei.php

Andrei este un copil de 10 ani cu o sensibilitate, un extraordinar simt al culorii, o capacitate de a modela iesita din comun, un copil cuminte, sfios si iubitor...Andrei este un adevarat artist modelator in plastilina, dar nu orice artist, ci unul care iti lasa o puternica impresie.

`Nu numai lucrarile sale sunt impresionante adevarate opere, ci si o anumita privire parca intoarsa spre sine permament.` Toate lucrarile sale au suflet, sunt lucrate cu daruire. A expus la Muzeul Taranului Roman, Biblioteca Municipala, Teatrul Ion Creanga, Sala Radio si are numeroase premii (premiile speciale ale revistelor `Parinti` si `Pipo`;

2005, 2006: Premiul I acordat la concursul national de arte plastice si decorative - `Fundatia Preasfinta Fecioara Maria, Gradinitele Arc-En-Ciel, Scoala Anastasia Popescu`; Premiul I - `Festivalul Martisor - Concurs De Creatie`; 2007: Trofeul Special al Fundatiei Arc en Ciel la concursul de pictura si arta, intitulat `Viitorul meu, viitor european`).

Cand te intalnesti cu Andrei el le transporta cu dragoste intr-o lume bogata in culori si plina de semnificatii. Cu o atentie deosebita pentru detalii, Andrei are un talent innascut pentru modelare, pentru pictura (in ulei, pictura pe icoane), pentru toate artele plastice.
Andrei va expune o colectie de picturi si de modelaje care au aprecierile specialistilor si ale publicului larg.

Sambata 21 iunie, ora 5 pm.
Stand: EDUGATE

THALIDA TROFIN Premiul I la `Florile Dragostei` Focsani; 2007 Premiul II `Mamaia Copiilor` Mamaia, 2008 calificata in semifinale la emisiunea concurs `Ploaia Stelutelor`, `Eurovision Junior 2008` TVR1THALIDA TROFIN


Thalida este o tanara speranta in muzica de doar 10 ani. A castigat numeroase premii nationale I la concursuri nationale de limba engleza, romana, creatie literara cu o bogata activitate artistica - concerte in strainatate, invitatii la emisiuni TV (`Atentie se canta` moderata de compozitorul Horia Moculescu), premii nationale in muzica (2003, 2004, 2005, 2007 Premiul I la `Florile Dragostei` Focsani; 2007 Premiul II `Mamaia Copiilor` Mamaia, 2008 calificata in semifinale la emisiunea concurs `Ploaia Stelutelor` TVR1; 2008 calificata in Finala Nationala `Eurovision Junior 2008` TVR1.

THALIDA doreste sa se perfectioneze in interpretarea hiturilor americane pe care le canta ca si pronuntie a textului melodiei cat si ca interpretare artistica a semnificatiilor. Doreste sa daruiasca publicului o nota inalta de bucurie si dragoste fata de muzica - Thalida va interpreta muzica, va vorbi despre pasiunea sa si va raspunde intrebarilor publicului.
Duminica, 22 iunie, ora 5 pm.
Stand: EDUGATE


KRISTOF LAJOS este student in anul II la Universitatea Petru Maior, in cadrul Facultatii de Stiinte si Litere, sectia Relatii internationale si studii europene, in Targu-MuresKRISTOF LAJOS SI TINCA EUGEN este elev in clasa a VII-a, la Scoala Generala din Sancraiul de Mures, si se gandeste cum sa puna temelie pregatirii sale profesionale pentru a-si dezvolta potentialulTINCA EUGEN

http://www.supradotati.ro/Eugen_Tinca.php
http://www.supradotati.ro/kristof_lajos.php

Lajos si Eugen sunt doi tineri crescuti in acelasi Centru de Plasament din Miercurea Nirajului. Viata `singuratatii pe lume` le-a dat sansa sa descopere ca pentru ei, schimbarea lumii inseamna mult pentru viitorul nostru.

Eugen este elev in clasa a VII-a, la Scoala Generala din Sancraiul de Mures, si se gandeste cum sa puna temelie pregatirii sale profesionale pentru a-si dezvolta potentialul. Crede ca schimbarea lumii poate avea loc odata cu noi. .

Lajos este student in anul II la Universitatea Petru Maior, in cadrul Facultatii de Stiinte si Litere, sectia Relatii internationale si studii europene, in localitatea Targu-Mures: `m-am trezit in aceasta lume, parca a visatorilor, idealistilor si a loial al umanitatii, tocmai pentru ca, de mic mi-am dorit sa lucrez cu oamenii, cu toate ca sunt cateodata `insistent`. .

In calitate de reprezentanti IRSCA Gifted Education, principal promotor al educatiei de inalta calitate doresc sa va prezinte conditia unor copii inzestrati dar fara posibiliati materiale si sa va faca partasi incercarilor prin care au trecut ei pentru a isi depasi conditia.

`Viata este ceasul din Rai, visul este stapanul credintei mele: Abia astept sa studiez la Neag School of Education, sa ma intorc in Romania si sa sprijin educatia de excelenta, sa promovez calitatea. Cred ca in lumea asta exista un loc mai bun pentru fiecare. Heal the world!`

Vineri 20 iunie, ora 11 am.
Stand: EDUGATE

DIANA DRAGU este multipla campioana europeana si multi-medaliata cu Aur la duo juniori si solo juniori la Campionatele Europene Dance Show (2006, 2007)DIANA DRAGU

http://www.supradotati.ro/diana_georgiana.php

Diana este o tanara cu o ambitie iesita din comun pasionata de dans modern. O pasiune destul de costisitioare si greu de pus in practica. In Romania nu sunt concursuri de dans modern de anvergura nationala, importante, unde sa se intalneasca zeci si sute de trupe din tara si sa concureze - sunt doar cateva concursuri, cat sa le numeri pe degete.

Oriunde a participat a ocupat locuri de merit. Munceste ore in sir uitand toate, cu o pasiune ce i se citeste in priviri, cu gandul numai la visul ei. Un vis de a putea concura, alaturi de trupe si pasionati de dans modern din intreaga lume, pe scenele concursurilor internationale, ce sunt organizate in Europa de IDO - International Dance Organization.

Pentru Diana a concura in cadrul competitiilor internationale este sansa sa isi poata cunoaste limitele, sa-si imbuntateasca abilitatile intrand in concurenta directa si, cu timpul, sa se indrepte spre profesionalism in dansul modern.Diana este multipla campioana europeana si multi-medaliata cu Aur la duo juniori si solo juniori la Campionatele Europene Dance Show (2006, 2007).

Cel mai recent succes: medalie de aur, 2007, Campionatele sud-est Europene belly dance, Serbia. Diana va performa dansuri moderne si va demonstra privitorilor ca limitele corpului sunt stabilite de minte si si de pasiunea si ambitia cu care te pregatesti pentru a iti indeplini visele.
Duminica, 22 iunie, ora 11 am.
Stand: EDUGATE

Intalniri cu copiii supradotati la Salonul de Psihologie 2008, 19-22 iunie, Sala Palatului BucurestiVA RECOMANDAM:

Workshop-uri (programul complet va fi disponibil pe www.salonulpsi.ro incepand de joi)

`Jocuri metamofozabile- Jocuri pentru dezvoltarea inteligenţei şi creativităţii` - Adriana Crisan, EMALLDO

`Atentie parinti! Ajuta-ti copilul sa iubeasca medicul dentist!` - Geanina Miu, Medic Stomatolog, Clinica Best Medical

`Programul umanitar Gladiator al cascadorului Szoby Cseh: tehnici psiho-sociale inedite` - Szoby Cseh

Intalniri cu copiii supradotati la Salonul de Psihologie 2008, 19-22 iunie, Sala Palatului BucurestiORGANIZATOR:

INFO-SANATATE este cea mai extinsa retea neconventionala din spitalele si centrele de sanatate din Romania. In cadrul retelei se distribuie setul de reviste gratuite Info-Sanatate si materiale (fluturasi, pliante) din domeniul medical si educational, destinate publicului larg.

Toate publicatiile si materialele informative distribuite sunt gratuite! Reteaua este in prezent activa in peste 160 de locatii din 50 de localitati.

Informatii despre Reteaua Info-Sanatate: www.info-sanatate.ro

Ovidiu Brazdau

Coordonator stiintific, Salonul de Psihologie

E-mail: ovidiu@psihologia.ro

Tel: 021/317.10.95

vineri, 13 iunie 2008

La Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta vei invata de la cei mai tari profesori si traineri



Tineri... si cu exprienta

... plini de viata,

Devotati pentru munca cu copiii

.....experti in gifted education,

Vrei o educatie de calitate? Vrei sa-ti imbunatatesti calitatile de leadership, vrei sa faci pentru Romania de maine un viitor mai bun? Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta te invata toate aceste lucruri …

Vrei sa cunosti cei mai puternici traineri recunoscuti la nivel international sa-ti demonstreze cele mai noi tehnologii in didactica moderna? Ai visat vreodata sa ajungi la ca ei, sa reprezinti cea mai mare organizatie in domeniul educatiei din Romania la toate evenimentele si proiectele internationale? Solutia e la noi! Inscrie-te, nu mai astepta. Scoala deVara te asteapta cu multe surprize si aventuri in toate domeniile care te ajuta sa-ti descoperi potentialul si talentul. Te ajuta sa-ti valorifici si sa-ti dezvolti inteligenta!

http://www.supradotati.ro/scoala-de-vara-2008.php

sâmbătă, 7 iunie 2008

SUICIDUL INFANTIL IN CONTINUA CRESTERE ALARMANTA




Pornim un drum in viata si nu stim intotdeauna la ce sa ne asteptam. Ne bucuram intotdeauna de privirile si zambetele vii ale copiilor nostri, pana cand viata ia gustul amarului. Multi dintre parinti refuza sa accepte faptul ca au probleme cu copiii lor. Intalnim cazuri in care copii straluciti la invatatura sau talentati, care se sinucid din cauza problemelor care le intalnesc in familie sau la scoala. Psihlogii scolari se intalnesc neputinciosi cu astfel de cazuri! Asta demonstreaza studiile alarmante pe care le prezinta statisticile la ora actuala.Tendinţa de suicid în rândul românilor este în continuă creştere, în ultima perioadă. 2.594 de români s-au sinucis, numai în 2007. Un studiu american, din 2007, arată că suicidul este a treia cauză de deces printre adolescenţii cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. Un alt studiu, realizat în rândul elevilor din ultimul an de liceu, a arătat că 3% dintre ei au avut tentative de suicid care s-au finalizat cu spitalizări, iar în cazul a 9% dintre ei acestea au rămas simple tentative. Alţi 16% dintre liceeni s-au gândit să se sinucidă şi aproximativ 30% au avut o stare depresivă, în perioada în care a fost realizat studiul.





Drama unui adolescent din Suceava


În urma cu cinci ani, băiatul de 15 din judeţul Suceava a fost victima unui accident rutier care l-a marcat pe viaţă.
A refuzat să meargă la o şcoală specială pentru că a vrut să trăiască normal în continuare. Colegii lui însă l-au tratat diferit!
Emil avea o deficienţă locomotorie, dar în inima lui, suferinţa era însă şi mai amară. A crescut fără tata şi nicio clipă n-a acceptat faptul că în clasa lui, colegii nu-i erau prieteni tocmai din cauza problemei sale. Într-o clipă de disperare şi-a luat viaţa înainte de ultima zi de şcoala din clasa a VII-a.
Băiatul vroia cu orice preţ să fie luat în seamă aşa că de mai multe ori a scris bilete în care ameninţa că se va sinucide. De fiecare dată băiatul sfârşea prin a fi certat pentru gândurile lui.
Mama îndurerată se pregăteşte acum să-şi înmormânteze unicul fiu.


miercuri, 4 iunie 2008

Copilul Cerului




Daca eram un inger, imbratisam fiecare frunza a copacilor, admiram frumusetea, splendoarea verde a naturii, fugeam dupa fiecare raza de soare, acopeream fiecare umbra ascunsa in pamant cu mine. Cat costa un profet? Dar un film al vietii de dincolo? Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit in viata ta? La varsta de 12 ani, in seara Ajunului de Craciun, cu rani pe spate, ochii tulburati si plini de lacrimi, fata de sange, am ramas in genunchi aproximativ trei ore, aproape cu sufletul stins, cu gandul la Nasterea Domnului, cea mai mare bucurie. Uun copil de 10 ani, urcase la mine in camera: Lajos, simt ca viata se opreste chiar in momentul acesta! Genunchii mei, ca niste lumanari aprinse, fruntea plina de sudoarea cauzata durerii, ii raspund: Adevarul il vom gasi peste ani! Atunci, vom da de profetia noastra. Copilul de langa mine, pedepsit si el, inspaimantat de ceea ce ii spun, ma intreaba daca exista cu adevarat Dumnezeu, atunci, de ce nu ne salveaza de la aceste suferinte? Stau… Gandesc… Cu teama de a nu vorbi vreo prostie : Da, El exista! Atunci, de ce nu se arata, mai intreaba, copilul. El exista in sufletele noastre, ne-am nascut cu un destin, suntem copiii speciali a Lui! Stii de ce? Pentru ca in curand vom deveni cei mai de seama ingeri a lui Hristos! In lumea noastra, ura este sentimentul pe care l-am simtit de zi de zi. Iubirea a fost lucrul pretios, ce lipseste cu adevarat! Copilul, innabusit in lacrimi, intreaba: Daca acest iubirea este cea mai pretioasa comoara, atunci, ea unde se afla? Daca ar exista un punct al „Sfarsitului”, omenirea ar putea descoperi iubirea? Nu, pentru ca frica este dusmanul iubirii, e veninul vointei, ne slabeste puterea de a lupta. Ultima intrebare, imi spune copilul. Da! Cand vom ajunge ingeri? In fiecare zi un inger pleaca la Ceruri! Va veni si vremea noastra, ii raspund copilului, dupa care, imi vad de pedeapsa mea. Copilul, cade jos, cu o mana intinsa pe piept, lasat intr-o balta de sange, imi spune: Iubirea... iubirea... e un nor care pluteste deasupra sufletului nostru... e aerul pe care il respiram zilnic... suprematia cereasca. Lacrimile ce curgeau ca niste ploi, s-au transformat in rauri de sperante. A visat! A sperat! Am gasit un profet! A valorat mult! Sufletul lui! Azi, invatam cum sa vindem sufletul celuilalt. Fara sa vrem il ranim, apoi il vindem... indiferentei! Apoi, il cerem inapoi, chiar si cu riscul de a pierde a nostru. Curajul de a fi oameni a devenit o rusine. Frumusetea interioara a devenit un secret ascuns, o pestera in care se ascund cele mai multe secrete a timpului trecut. Acolo, cimitirul iubirii a fost distrus de Poarta Raiului! A venit vremea Adevarului! Intoarceti-va cu fata catre Domnul! Fiecare minut din viata noastra conteaza. Il cersim pe gratis, in numele Lui! Norocul si-l gaseste fiecare! Fiecare aur de pe Pamant poate insemna o bucata de piatra ce simbolizeaza lacomia noastra, dar tot viata vesnica e mai scumpa, rascumpararea poate fi mai ieftina dar dureroasa, chiar dupa ce ai inteles ca fericirea si minunea tine trei zile, si o iei de la capat. Neajunsuri! Mila si dispret! Iertarea, o impacare cu sine, tine si de puterea spirituala cu care Dumnezeu ne-a inzestrat, chiar dupa nastere. Inainte de stingere, copilul si-a iertat fratii, prietenii, colegii mai mari care l-au batut groaznic: Iertati-mi ura si neputinta de a rosti aceste cuvinte care pot inseamna mult pentru voi. In aceste clipe in care astept sa devin Copilul Cerului, cu voia timpului, am inaltat Domnului meu rugaciunea pentru iertarea pacatelor mele care v-au afectat... Isi intoarce privirea spre mine. Stii care e cel mai frumos cadou pe care l-am primit in viata mea? Cand aveam sase ani, tatal meu mi-a spus ca pot deveni cel mai frumos inger... cel mai frumos copil al Cerului...

VISE SI TEMERI


„Copilărie. Perioadă a vieţii umane, intermediara între idioţia prunciei şi nebunia tinereţii - la doi paşi de păcatele maturităţii şi la trei de regretele bătrâneţii.”
Ambrose Bierce –

Copilărie. Fericire, iubire, joacă şi libertate. Cine nu şi-ar dori sa le aibă pe toate acestea? Există vreun adult care nu visează la întoarcerea în timp măcar la cei patru ani? Da. Faptul de a fi copil reprezintă o forţă. Aţi observat că într-o încăpere în care se află un copil, toată lumea îşi îndreaptă atenţia spre el? Asta pentru că tocmai fiinţa cea mai mică din punctul de vedere al dimensiunilor, cea mai plăpândă este şi cea mai importantă. Uităm multe în viaţă, dar nu uităm poveştile copilăriei. O poveste adevărată este o călătorie din suflet către suflet. Ca efect terapeutic, echivalează cu o rugăciune. Şi, ca orice rugăciune, se asimilează în structura fiinţei până când, chiar fără să fim conştienţi de asta, povestea se desfăşoară de la sine, ca şi respiraţia. O poveste e ca o dimineaţă: liniştitoare, senină. Ştim că totul e abia la început. Ştim că lucrurile sunt bune, iar cele mai puţin bune se pot îndrepta. Doar timp este! Orice poveste reprezintă miracolul întâlnirii cu copilul din noi. Este ceva atât de real, atât de încărcat cu enorm de multă realitate, încât seamănă cu o poveste. Ne dăm seama că suntem personajul care a cutreierat mări şi ţări ca să se întâlnească, fericit, cu sine. Totuşi, aduţilor le este teamă să recunoască aceste lucruri. Fie din motive la care copilăria să-i fi fost un calvar şi încă îşi mai acoperă acele răni cu pansament, sau din orgoliu, ceea ce numesc eu idioţie sau naivitate. Copilul este magia vieţii noastre din noi, un început, un vis. Un film nominalizat pentru premiile Oscar! Aşa ar trebui să punem în valoare. Amintirile sunt din ce in ce mai…mature…şi nu regret decât că mai există o părticică mică în mine ce încă o mai reprezintă pe vechiul “eu”! Şi e normal…Dar eu regret. Pentru că uneori, acea mică particică poate răsturna toată fiinţa şi nimic nu mai are acelaşi sens. Aerul ăsta încă de vară şi când mureşean, cand luduşean sau cel din Miercurea Nirajului pe care îl respir, mă sufocă uneori cu atâtea hopuri ce se găsesc în mine. Transformarea nu e completă, faţadele sunt gata, însă masivul suferă modificări mereu. Analizând amprentele sunt acelaşi, nu am cum să mă schimb de cum m-am născut şi cum am ajuns pe lume, însă nu mă mai întorc la ce conştient mă face să sufăr. Nu mă mai întorc şi nici nu vreau să mă mai las copleşit de o aparent dulce reîntoarcere care m-ar putea salva şi la sfârşit mă omoară! Oamenii m-au făcut sa vad atatea lucruri, inconştienţi fiind de asta. Prin faptul că m-au rănit, ori m-au ignorat, sau nu le-a păsat, m-au judecat, m-au uitat, m-au subestimat, m-au urât, M-AU IUBIT …prin toate astea am realizat atât de multe. Şi mi-am mai făurit încă un suflet. Unul nou. În care strâng doar ce e bun şi demn de un visător de 22 de ierni. Sunt ispitit să mă întristez, să plâng gândindu-mă la atâţia ani în care nu am fost în stare să corectez o naivitate absurdă, intolerabilă. Culori şi peisaje ce nu ating sufletul meu. 22 de ani provoacă o nemăsurabilă tristeţe în mine doar prin simplul fapt că nu sunt acolo unde îmi doresc. Şi mă pierd pe geamul camerei care mai împlineşte odată cu mine încă un an. Interiorul meu cere linişte şi gânduri calde azi…pe care s-ar putea să le şi ignor din cauza nemulţumirii mele de a sta în faţa geamului tocmai azi. Şi refuz tot…colţurile camerei mele parcă mă cheamă să ma inghesuiesc si acolo sa lovesc puternic gandurile de pereti pana se scutura de negativism. De ce ma simt asa? Mmm…..aş avea vreo două, trei motive pe care le-aş putea enumăra. Aş întoarce timpul, dar parcă ceva din trecut nu mă lasă. Şi trec anii, trec lacrimi ce îţi umezesc ochii de la o relaţie, apoi de la alta ! Te loveşti de probleme care în filme nu apăreau! Te doare, continui să speri.

luni, 2 iunie 2008

Heal the world... a better place for a children!




TALENTUL INVINGE



Dansul te invata sa traiesti sentimentele cu o intensitate maxima, iti ofera acea sansa de a deveni ceea ce esti cu adevarat, de a trai intr-o lume pe care ti-o construiesti singur si poti spune ca esti fericit. Prin aceasta minune dovedesti lumii intregi cat esti de deosebit si in acelasi timp le oferi ceea ce tu ai creat, ceea ce tu ai dobandit prin munca si talent.





Talent, pasiune, lacrimi de bucurie, lauri culesi pe scena Oscarurilor. Peste 200 de copii proveniti din centrele de plasament si familii cu disabilitati au participat la Concursul National de Talente in cadrul strategiei . Anda Catinean- inspector scolar general adjunct, reprezentanti ai DGASPC si a mai multor institutii de mare importanta in promovarea educatiei de calitate au reusit sa demonstreze societatii ca disabilitatea este un lucru care poate inspira sensibilitatea si talentul copiilor. Lasam pozele sa vobeasca de la sine