vineri, 9 mai 2008

Jurnalista Sorina Bota, nominalizata pentru Premiul de Excelenta pentru

IRSCA Gifted Education are bucuria de a anunta ca jurnalista Sorina Bota, redactor la saptamanalul
PUNCTUL si producator de stiri la Televiziunea StiiTv este nominalizata pentru Premiul de
Excelenta pentru contributia jurnalistica privind promovarea valorilor Educatiei de Excelenta - un
premiu ce va fi decernat in cadrul evenimentului national „Investiti in Programul National pentru
Educatia de Excelenta- o sansa pentru o Romanie prospera", in data de 14 mai, a.c. orele 17,00-
20,00. Evenimentul are loc in Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romane "Eliade Radulescu" (Calea Victoriei nr.125). Prestigioasa distinctie recompenseaza contributia jurnalistica privind promovarea reala a valorilor Educatiei de Excelenta. Sorina Bota este singurul jurnalist muresean, nominalizat de doua ori la premiile Clubului Roman de Presa, cel mai important concurs din Romania dedicat jurnalistilor.

Materiale de succes:
http://www.punctul.ro/articole/arhiva/4794/striviti-de-ghiozdane.html
http://www.punctul.ro/articole/arhiva/4995/vremea-prostilor-a-trecut.html

2.000 de semnături pentru înfiinţarea Centrului de Excelenţă

imagine pentru 2.000 de semnături pentru înfiinţarea Centrului de Excelenţă

Demarată de săptămânalul "Punctul" în noiembrie 2005, campania "Dosar de exclenţă" a intrat într-o nouă etapă. După zeci de materiale publicate, după analize şi dezbateri, jurnaliştii de la "Punctul" împreună cu membrii Sindicatului "Spiru Haret" şi-au propus să demonstreze că iniţiativa înfiinţării la Tîrgu-Mureş a unui centru de excelenţă este susţinută la modul concret. Astfel, în numai două săptămâni, 2.000 de profesori, elevi şi părinţi au spus "da" acestui demers. Semnăturile au fost adunate din întreg judeţul, nefiind ocolite şcolile din mediul rural. Prin intermediul unor voci autorizate, săptămânalul "Punctul" a atras atenţia de nenumărate ori că foarte mulţi copii cu aptitudini deosebite se pierd în învăţământul de masă, deoarece nu există, mai ales în mediul rural, dascăli suficient pregătiţi în psihopedagogia excelenţei pentru a-i identifica şi a-i îndruma. În plus, sistemul educaţional, aşa cum este el conceput acum, nu le oferă elevilor supradotaţi condiţii să se dezvolte. În lipsa unui centru de excelenţă aceşti copii studiază individual sau sunt pregătiţi pe fugă în timpul orelor de curs. Nu puţini dintre ei aleg să plece la Bucureşti sau la Cluj-Napoca, acolo unde există licee de elită, fie ele de stat sau particulare. În plus, în urma unei dezbateri găzduite de săptămânalul "Punctul" pe parcursul a opt numere, în cadrul unei minicampanii intitulate "Carte de identitate pentru Tîrgu-Mureş" a fost conturată clar ideea că Tîrgu-Mureşul ar trebui să se dezvolte în domeniul medical şi în învăţământul de nişă, aici existând spaţiu de potrivit pentru învăţământul de excelenţă. De un an, jurnaliştii de la "Punctul" în parteneriat cu specialişti în psihopedagogia excelenţei au conceput şi au înaintat tuturor autorităţilor locale, judeţene şi chiar Ministerului Educaţiei, un proiect scris privind înfiinţarea unui centru de excelenţă. Noua lege a învăţământului preuniversitar, aflată în dezbaterea Parlamentului stipulează înfiinţarea acestor centre, care însă nu se ştie când vor deveni funcţionale. Sorina Bota

Primul răspuns la campania "Dosar de excelenţă"

http://www.punctul.ro/articole/arhiva/359/primari-care-si-bat-joc-de-copii.html

Sute de materiale au contribuit la implicarea autoritatilor in dezvoltarii invatamantului muresean, in special cel al invatamantului de excelenta.

Felicitari, Sorina!


-

Niciun comentariu: