sâmbătă, 7 iunie 2008

SUICIDUL INFANTIL IN CONTINUA CRESTERE ALARMANTA




Pornim un drum in viata si nu stim intotdeauna la ce sa ne asteptam. Ne bucuram intotdeauna de privirile si zambetele vii ale copiilor nostri, pana cand viata ia gustul amarului. Multi dintre parinti refuza sa accepte faptul ca au probleme cu copiii lor. Intalnim cazuri in care copii straluciti la invatatura sau talentati, care se sinucid din cauza problemelor care le intalnesc in familie sau la scoala. Psihlogii scolari se intalnesc neputinciosi cu astfel de cazuri! Asta demonstreaza studiile alarmante pe care le prezinta statisticile la ora actuala.Tendinţa de suicid în rândul românilor este în continuă creştere, în ultima perioadă. 2.594 de români s-au sinucis, numai în 2007. Un studiu american, din 2007, arată că suicidul este a treia cauză de deces printre adolescenţii cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. Un alt studiu, realizat în rândul elevilor din ultimul an de liceu, a arătat că 3% dintre ei au avut tentative de suicid care s-au finalizat cu spitalizări, iar în cazul a 9% dintre ei acestea au rămas simple tentative. Alţi 16% dintre liceeni s-au gândit să se sinucidă şi aproximativ 30% au avut o stare depresivă, în perioada în care a fost realizat studiul.





Drama unui adolescent din Suceava


În urma cu cinci ani, băiatul de 15 din judeţul Suceava a fost victima unui accident rutier care l-a marcat pe viaţă.
A refuzat să meargă la o şcoală specială pentru că a vrut să trăiască normal în continuare. Colegii lui însă l-au tratat diferit!
Emil avea o deficienţă locomotorie, dar în inima lui, suferinţa era însă şi mai amară. A crescut fără tata şi nicio clipă n-a acceptat faptul că în clasa lui, colegii nu-i erau prieteni tocmai din cauza problemei sale. Într-o clipă de disperare şi-a luat viaţa înainte de ultima zi de şcoala din clasa a VII-a.
Băiatul vroia cu orice preţ să fie luat în seamă aşa că de mai multe ori a scris bilete în care ameninţa că se va sinucide. De fiecare dată băiatul sfârşea prin a fi certat pentru gândurile lui.
Mama îndurerată se pregăteşte acum să-şi înmormânteze unicul fiu.


Niciun comentariu: