luni, 21 aprilie 2008

AVEM NEVOIE DE UN PAY IT FORWARD- COPIII GIFTED CER OPRIREA VIOLENTELOR ASUPRA IRANULUI


UN COPIL DIN IRAN SUSTINE O PREDICA PRIVIND CU LACRIMI DE DURERE... OPRITI VIOLENTA!

PETIŢIE PENTRU ÎNCETAREA ARESTÃRII ŞI EXECUŢIEI COPIILOR

Domnului Secretar General al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, Domnului Ghid Suprem al Republicii Islamice Iran, Ayatollahul Seyed Ali Khamenei şi Domnului Şef al Justiţiei al Republicii Islamice Iran, Ayatollahul Mahmoud Hashemi Shahroudi
Noi subsemnaţii, suntem profund preocupaţi de menţinerea aplicării pedepsei cu moartea tinerilor iranieni acuzaţi de delicte comise înaintea (implinirii) vârstei de 18 ani.

Articolul 6.5 din Pactul internaţional relativ la drepturile civile şi politice (ICCPR) declară:
"O sentinţa de moarte nu poate fi impusă pentru crime comise de persoane în vârstă de mai puţin de 18 ani".

Articolul 37 (a) al Convenţiei relative la drepturile copilului (CRC) stipuleazã cã:
"Nici pedeapsa capitală, nici încarcerarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării nu trebuie să fie pronunţate pentru infracţiunile comise de persoane în vârstă de mai puţin de 18 ani. "
În calitate de stat semnatar, guvernul iranian este supus obligaţiei internaţionale de a respecta aceste două articole. În ciuda acestui fapt, Amnesty International a raportat execuţia a 21 de delincvenţi juvenili în Iran din 1990. În numeroase cazuri, aceşti minori au fost menţinuţi în detenţie până la vârsta de 18 ani înainte de a fi executaţi.

În ianuarie 2005, Comitetul pentru drepturile copilului al ONU, care controlează respectarea Convenţiei relative la drepturile copilului de Statele semnatare, a rugat Iranul sa înceteze imediat toate execuţiile delincvenţilor juvenili şi să abolească folosirea pedepsei cu moartea pentru aceste cazuri. In perioada verii anului 2006, parlamentul iranian ar fi votat un proiect de lege care stabilea crearea unor tribunale speciale pentru copii şi adolescenţi, dar acest proiect nu a fost încă aprobat de Consiliul Gardienilor, care supervizează legislaţia din Iran astfel încât să garanteze conformitatea acesteia cu principiile islamice. În timpul acestor ultimi patru ani, autoritatile iraniene ar fi studiat o legislaţie care să interzică pedeapsa cu moartea pentru delincvenţii juvenili. Declaraţiile recente ale unui purtător de cuvânt judiciar lăsa să se inţeleagă că propunerea de lege nu ar introduce pedeapsa cu moartea decât pentru anumite crime, şi nu pentru toate crimele comise de copii.
În ciuda acestor eforturi, numărul delincvenţilor juvenili executaţi in Iran a crescut în cursul acestor ultimi doi ani. În luna martie 2007, cel puţin 25 de delincvenţi juvenili se aflau încă pe culoarele morţii în Iran. Iată lista cu numele şi vârstele lor în momentul crimelor care li se reproşează (pentru aceia pentru care aceste informaţii sunt cunoscute) :

1. Delara Darabi, 17 ani
2. Beniamin Rasouli, 17 ani
3. Hossein Toranj, 17 ani
4. Hossein Haghi, 17 ani
5. Morteza Feizi, 16 ani
7. Ali Mahin Torabi, 16 ani
8. Milad Bakhtiari, 16 ani
9. Farshad Sa'eedi, 17 ani
10. Hossein Gharabaghloo, 16 ani
11. Shahram Pourmansouri, 17 a ani
12. Hedayat Niroumand, 15 ani
13. Mohammad Mousavi
14. Mostafa, 16 ani
15. Mahmoud, 17 ani
16. Hamid, 17 ans
17. Sajjad, 17 ani
18. Farzad, 15 ani
19. Asghar, 16 ani
20. Iman, 17 ani
21. Ne'mat, 15 ani
22. Hamzeh S, 17 ani
23. Saber
24. Reza Alinejad, 17 ani
25. Sina Paymand, 17 ani

Noi subsemnaţii, le solicităm autorităţilor iraniene:

- să furnizeze o listă completă a tuturor persoanelor condamnate la moarte în vârstă de mai puţin de 18 ani.
- să suspende imediat toate execuţiile şi să împiedice orice nouă aplicare a acestor pedepse unor delincvenţi juvenili.
- să ia măsuri imediate pentru abolirea definitivă a pedepsei cu moartea pentru toţi delincvenţii juvenili, în virtutea obligaţiilor Iranului în calitate de Stat parte al ICCPR şi CRC.

Noi subsemnaţii, rugăm stăruitor Naţiunile Unite, Înaltul Comisariat al Naţiunile Unite pentru drepturile omului şi Comitetul pentru drepturile copilului al ONU :

- să ceară guvernului iranian să se conformeze imediat obligaţiilor sale internaţionale aşa cum sunt ele definite de PIDCP şi de CDE.

Cu sentimentele noastre cele mai sincere,

Subsemnaţii

Faceti click aici pentru semnarea petitiei:
http://www.petitiononline.com/sce/petition-sign.html


Nume _____________________
E-mail _____________________
Tara _____________________
Titlu, functie _____________________


Niciun comentariu: